Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het pad van de minste weerstand

Eerder schreef ik over het stellen van een doel, hoe belangrijk het is om een doel te hebben en dat een doel realistisch moet zijn.

Eerder schreef ik over het stellen van een doel, hoe belangrijk het is om een doel te hebben en dat een doel realistisch moet zijn. In dit blog schop ik daar een beetje tegen aan. Hoe fijn is het om groot te denken, om dromen te hebben en erover te fantaseren. Het stellen van een doel moet realistisch en kan zeker ook ambitieus zijn!

“Als we doen wat we deden krijgen we wat we kregen”, zei mijn oma altijd. Een wijsheid die staat als een huis. Elke moment van de dag kunnen we een keuze maken, wat een rijkdom! Wanneer we ons hier bewust van zijn kunnen we een pad kiezen die ons helpen doelen te bereiken waarvan we dachten dat ze onbereikbaar waren. Vanuit het onderbewustzijn worden we aangestuurd aangeleerd gedrag te vertonen. Hier hoeven we niks aan te doen en niet over na te denken, het gebeurd gewoon. Zo overkomen we het leven en leidt ons op een pad vol verrassingen. Dit is het pad van de minste weerstand. Het leven overkomt je, je hebt er geen controle over en brengt je niet naar wat je verlangt. Wanneer we bewust zijn van de keuzes die we continu kunnen maken zijn we in staat een pad te kiezen die ons leidt naar het doel dat we hebben gesteld. Op dit pad zijn hobbels te nemen, is niet altijd gemakkelijk maar geeft ons voldoening en brengt ons naar het doel dat we hebben gesteld. 

Wanneer we op deze manier in staat zijn te leven komen we er al snel achter dat we doelen kunnen stellen waarvan we dachten dat ze buiten ons bereik lagen. Niet in de laatste plaats omdat we gelukkig worden van het behalen van doelen en we op deze positieve vibes veel groter durven te denken. We leren hiermee van onszelf te houden en te respecteren. 

Wanneer je dit een beetje onder de knie hebt zal je steeds meer juiste keuzes maken vanuit je onderbewustzijn. Als je het maar vaak genoeg doet! Elke mens heeft een witte en een zwarte wolf. De witte wil dat jij de juiste keuzes maakt, de zwarte ziet jou liever op het pad van de minste weerstand. Bij elke keuze die je maakt voedt je een van deze twee wolven. Bedenk jezelf goed welke wolf jij te eten geeft.