Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Personal Training & Bootcamp

Jan willem
Ter Hart

Mijn verhaal

 

Ik ben Jan Willem en ik heb mezelf een nieuw leven cadeau gegeven. Ik zal je vertellen hoe ik dat heb gedaan en hoe gelukkig en dankbaar ik daarvoor ben.

 

Vanaf mijn pubertijd ben ik in aanraking gekomen met alcohol en drugs, waarbij mateloosheid al snel mijn probleem bleek. Afgezien van een uitstap naar de Luchtmobiele Brigade, heb ik het grootste gedeelte van mijn volwassen leven misbruik gemaakt van alcohol en drugs. Dit is van grote invloed geweest op mijn psychische en fysieke welzijn. Ik was te zwaar en ik voelde me prikkelbaar en moe. Mijn leven raakte in een neerwaartse spiraal, waardoor ik niet alleen mijzelf, maar ook de mensen om mij heen verloor.

 

Toen ik met mijn klachten een psychiater bezocht vertelde hij me te willen helpen, maar daarvoor moest ik eerst 3 maanden clean zijn. Een ambulant traject bleek niet voldoende voor mij, waardoor ik uiteindelijk ben doorverwezen richting een klinische opname van 7 weken.

Persoonlijk_terhart_personaltraining_sportschool-lachen
Persoonlijk_terhart_personaltraining_sportschool-kickbox

een betere versie van mezelf

Onder fantastische begeleiding heb ik daar mijn eerste stappen gezet naar een betere versie van mezelf. Het belangrijkste wat ik hier heb meegekregen, is het leren van mezelf te gaan houden. Deze stap is essentieel bij het afscheid nemen van oud gedrag en het omarmen van nieuwe routines. Het voelde fijn om dat in deze veilige omgeving een beetje eigen te kunnen maken.

 

Eenmaal terug in Nederland dacht ik de draad weer op te pakken met alle tools die me waren meegegeven, maar dat bleek in de werkelijkheid nogal een uitdaging. De maatschappij leek voor mij op een grote snelle draaimolen die, als ik mijn voet erop zette, mij er direct weer vanaf zou slingeren. Ik besefte me dat ik een keuze diende te maken tussen doen wat ik altijd al deed of het roer volledig omgooien.

 

Ik heb voor het laatste gekozen, waarbij een gezonde levensstijl mij de controle over mijn leven heeft teruggegeven. Voeding, ontspanning en sport zijn hierbij de belangrijkste pijlers geweest. Ik voel me stabiel, fit en vitaal. Hierdoor ervaar ik meer energie, een goede stemming en een gezond gewicht en libido. Daarnaast heb ik hierdoor ook een kwalitatief sociaal netwerk kunnen creëren.

 

Ik wil mijn proces graag delen, om anderen te laten ervaren hoe goed het werkt. Het is daarom mijn persoonlijke doel geworden om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het fit en vitaal worden op hun pad naar een gezond en gelukkig leven.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Bekijk mijn diensten